Últimes
notícies

Esteu aquí

L'Illa de les Escultures

Quan parlem dels jardins de la ciutat de València, per raons òbvies, les ments es tinyen de verd. La vegetació és el que marca a cada parc i jardí de la capital del Turia. Però també parlem de la gran mescla i varietat que ofereixen els mateixos. Fires, aigua, parcs històrics de tobogans, piscines, passejos amb barca, tot tipus d'arbres, carril bici, concerts i festivals de música i fins a un circuit pels més xicotets i les més xicotetes. Jardins, cultura i diversió. Però a aquesta equació li falta un element: l'art.

Passejant pel Jardí del Turia podem trobar tot tipus de coses. Des d'un parc com el Parc de capçalera fins a camps de futbol i de beisbol per realitzar esport. Els seus 16 trams ofereixen una mescla de verd amb vida que exemplifiquen i demostren el que és la nova València. Però, una vegada arribem quasi al final del passeig, ens anirem creuant amb més d'una escultura que cridarà la nostra atenció. Serà concretament en arribar al tram 15, abans d'aconseguir la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Hemisfèric o el Palau dels Arts. Parlem de la Illa de les Escultures.

 

 

Els artistes valencians Lucas Karrvaz i Antonio Marí van ser els encarregats de donar vida a aquestes escultures que, envoltades d'arbres de tot tipus, recorden a la València antiga. Amb les seues escultures, tots dos artistes van voler i van aconseguir recrear la tecnologia històrica utilitzada antigament en les labors del cultiu, del regadiu i també dels diferents treballs artesanals que es realitzaven fa anys. De fet, cadascun va ser triant un tema relacionat amb aquests ítems perquè la varietat fos la tònica dominant d'aquesta illa i, a més, perquè es notés la mà de tots dos.

 

Una aixada, un pescador, la caça, l'escriptura o el foc són alguns dels temes i detalls que anirem trobant en el camí del tram 15 del Jardí del Turia. Fins i tot  un pastor vigilarà els passos que anem donant pel tram disfrutant d'aquesta illa de les escultures tan harmoniosa com a complementària. I, per descomptat, afegint el verd i la mescla amb el blau del riu que li donen un toc més que diferent a aquest trajecte. Amb aquest passeig marcat d'art i vegetació gairebé posarem fi a un passeig per un dels jardins més icònics de tota la ciutat de València.