JARDÍ DEL TÚRIA TRAMS 1-2-3

Esteu aquí

Història

Horari
No tanca
Adreça

Passeig de la Petxina i Avingudes Manuel de Falla
i Tirso de Molina (València)

Entrada
entrada gratuïta
Gestionat per
0

Història

El tram 1, d’extensió curta, s'inicia al pont del Nou d’Octubre i finalitza a la Casa de l'Aigua. Esta instal·lació exercix d'accés real al Jardí del Túria.

L'arbratge plantat inicialment en este es manté: bellaombres (Phytolacca dioica), lledoners (Celtis australis), tipuanes (Tipuana tipu), arbres del paradís (Elaeagnus angustifolia), braquiquítons (Brachychiton populneus), saboners de la Xina (Koelreuteria paniculata) i falses acàcies (Robinia pseudoacacia), entre altres.

El tram 2, dissenyat per l'equip Vetges Tu i Mediterrània, comença a la Casa de l'Aigua, situada sobre l'antic assut de Rovella. En este tram el traçat respon a una geometria referencial que utilitza com a fil conductor el discurs de l'aigua i els elements formals associats al seu moviment.
    
La disposició de l'arbratge reforça la composició geomètrica, amb plantació de pins pinyoners (Pinus pinea), xicrandes (Jacaranda mimosifolia), grevíl·lees (Grevillea robusta), falses acàcies (Robinia pseudoacacia) i moreres (Morus alba), entre altres.

El tram 3 compartix l’ús com a zona verda enjardinada i com a zona esportiva, perquè compta amb diferents instal·lacions esportives i el seu traçat arriba fins el pont d'Ademús o de les Glòries Valencianes. Va ser dissenyat per l'equip d'arquitectes format per Juan de Otegui, José Luis Gisbert i Juan Francisco Noguera.

Davall del pont d'Ademús hi ha un gran estany circular, prop de la plaça umbracle, que està tallada en un dels seus extrems per una senda lleument circular que discorre entre palmeres. Com en la pràctica totalitat del llit, dos carrers poblats d’arbres discorren per tots dos costats i són ideals per al passeig, envoltats sempre del gran pulmó verd de València.

Els arbres són molt variats i destaquen els tarongers, pins pinyoners, palmeres datileres, til·lers, lledoners, sureres i alzines.

Més informació

EQUIPAMENTS:

En el tram 1 una primera actuació va enjardinar i va instal·lar una àrea de jocs infantils. Més recentment es van resoldre les connexions amb els trams contigus: els carrils per a bicicletes, les sendes del Parc de Capçalera y del tram 2, i els accessos des del pont del Nou d’Octubre, generant espais de praderia, idonis per a l'esplai.
A més, en este tram hi ha un circuit de ciclocròs, taules per a jugar a escacs i al tenis de taula, i aparells de gimnàstica cardiosaludables.

Quant als equipaments del tram 2, este disposa d'una àrea de jocs infantils, un camp de futbol i pistes poliesportives amb vestidors, circuit de running, carril bici, un mirador, fonts abeurador i un circuit hidràulic que ix de la Casa de l'Aigua, del qual destaca un gran estany i un llarg canal. 

D'altra banda, en el tram 2 està ubicat NaTuria, el centre dedicat a la divulgació sobre el medi ambient urbà i la sostenibilitat de l'Ajuntament de València. Compta amb espais per a exposicions, a més d'aules per a tallers i cursos, dirigits tant a centres escolars com a associacions i col·lectius ciutadans (informació i reserves en el telèfon 627 91 22 69, i en l'adreça electrònica: naturia@oamparquesvalencia.es

El tram 3 és de caràcter eminentment esportiu i la part central està presidida per pistes poliesportives i d'atletisme homologades. La instal·lació esportiva té accessos adaptats i zones reservades a persones amb mobilitat reduïda. Com a ampliació del complex esportiu hi ha un camp de futbol sala, amb vestidors compartits amb les pistes d'atletisme. Estes instal·lacions estan gestionades per la Fundació Esportiva Municipal. 

Este tram disposa també de pista de running i de carril bici, i també d'una zona de jocs infantils. Al costat del complex esportiu s'ubica un quiosc-bar.

El recorregut 

Ruta

El Tram 1, d’extensió curta, comença al Pont 9 d’Octubre i finalitza a la Casa de l’Aigua. És aquesta instal·lacióla que exerceix d’accés real al Jardí del Túria. Al Tram 2, el traçat utilitza com a fil conductor el curs de l’aigua i els elements formals associats al seu moviment. En aquest tram està ubicat el centre d’exposicions i divulgació sobre el medi ambient urbà i sostenibilitat: Na Turia. El Tram 3 conta amb diferents instal·lacions esportives i el seu traçat arriba fins al pont d’Ademús.

Pròxims esdeveniments Pròxims esdeveniments

25 . 02 . 2019
JARDÍ DEL TÚRIA TRAMS 1-2-3
Horario: 9:00 a 11:30 horas. Tramo 2. 
Organizador: MODEPRAN
18 . 02 . 2019
JARDÍ DEL TÚRIA TRAMS 1-2-3
Horario: 9:00 a 11:30 horas. Tramo 2. 
Organizador: MODEPRAN
16 . 02 . 2019
PARC DE CAPÇALERA, JARDÍ DEL TÚRIA TRAMS 1-2-3, JARDÍ DEL TÚRIA TRAMS 7-8-9
Horario: 15:30 a 20:00. Cabc. a T9 a T3. 
Organizador: Sociedad Excursionista VLC

Últimes notícies

22 . 05 . 2024
A partir del 24 de maig i fins al dia 31 podeu gaudir de les activitats organitzades per l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient amb motiu de la XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT
XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT
22 . 05 . 2024
A partir del 24 de maig i fins al dia 31 podeu gaudir de les activitats organitzades per l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient amb motiu de la XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT
XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT
22 . 05 . 2024
A partir del 24 de maig i fins al dia 31 podeu gaudir de les activitats organitzades per l'Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient amb motiu de la XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT
XV SETMANA DE LA BIODIVERSITAT