PARC DE MARXALENES

Esteu aquí

Història

Horari
Març-Octubre 07:30-21:30
Novembre-Febrer 07:30-20:30
Adreça

Entre els carrers de Sant Pancraç i Luis Crumiere
46009 València

Entrada
entrada gratuïta
Gestionat per
0

Història

El Parc de Marxalenes està ubicat al barri del mateix nom i compta amb una extensió de 80.000 metres quadrats. La primera fase va ser realitzada entre 1998 i 2001, any de la seua inauguració, encara que va ser ampliat posteriorment amb dos fases més.

L'arbratge del parc està organitzat en passejos dedicats a diferents arbres, com la palmera, la garrofera, l'olivera, el lledoner, el roure, el fleix, l'om, la carrasca, el xop, el pi i el salze.

Més informació

EQUIPAMENTS:

El parc s'articula al voltant d'un camí principal que el travessa, i s’hi poden trobar quatre zones ben diferenciades que es corresponen amb una àrea de vegetació mediterrània, un espai d'horta, una zona esportiva i un conjunt d'edificis singulars integrats en el jardí.

Són diverses les alqueries que podem trobar al parc, com la de Barrinto, (d'origen medieval), la del Foraster, la de Lluna, la de Voro i la de Fèlix, així com una antiga fàbrica d'oli i la primera estació de ferrocarril metropolità de la ciutat, de finals del segle passat, sense oblidar les antigues cotxeres dels Ferrocarrils de Via Estreta (FEVE) que hui en dia són cafeteria i Museu del Ferrocarril.

La conservació d'estos elements ha permés recuperar els edificis i la memòria d'unes activitats lligades al barri i a la ciutat, a més del seu interés històric. D'altra banda, algunes d’estes construccions alberguen actualment usos i activitats de caràcter social i cultural. Així, l'alqueria de Barrinto alberga la Biblioteca Pública Municipal Joanot Martorell, i l'alqueria de Lluna alberga un centre d'activitats per a persones majors.

L'aigua també cobra gran protagonisme en el jardí, a través de canals, fonts i estanys, i inclús hi ha una xicoteta llacuna que recrea l'hàbitat de l'Albufera, on l'aigua brolla d'un “ullal”. Al costat d’esta llacuna es localitza l'alqueria de Fèlix, que funciona com a aula de naturalesa; tant la llacuna com l'alqueria es poden visitar en un horari tancat. Se’n pot obtindre més informació i concertar visites col·lectives en el telèfon 963 274 083 (alqueria de Fèlix).

El parc també compta amb unes instal·lacions esportives (poliesportiu i camp de futbol) i disposa de zones de jocs infantils.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

Naturalesa a Marxalenes
Alqueria de Barrinto
Alqueria de Fèlix
Alqueria del Foraster
Cotxeres FGV

El recorregut 

Pròxims esdeveniments Pròxims esdeveniments

06 . 05 . 2018
PARC DE MARXALENES

Últimes notícies

10 . 01 . 2023
OBERTA LA MATRÍCULA PER ALS CURSOS DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE JARDINERI...
01 . 09 . 2020
EL PARC GULLIVER TORNA A OBRIR LES SEUES PORTES. ACÍ TENS ELS NOUS HOR...
28 . 11 . 2018
Descobreix València a través de cinc rutes d'arbres monumentals