JARDÍ DE POLIFIL

Esteu aquí

Història

Horari
Març-Octubre 07:30-21:30
Novembre-Febrer 07:30-20:30
Adreça

Carrer de la Canal de Navarrés, s/n
46015 València

Entrada
entrada gratuïta
Gestionat per
0

Història

Este jardí, de 39.399 metres quadrats, ubicat en la zona del P.A.U. Ademuz i prop del Palau de Congressos, és un jardí tancat inaugurat a l'octubre de l'any 2000.

És el major espai verd de la zona, amb un disseny inspirat en el llibre de Francesco Colonna El somni de Polifil (1499). S'ha concebut com un jardí romàntic i evocador amb zones diferenciades de noms suggeridors: la plaça de les Portes del Destí, la plaça dels Sentits, el Guardià dels Horts, l'illa de Citerea, l'estany dels Tarongers, la plaça dels Xiprers o la Muntanya Sagrada, units per camins ondulants que configuren un espai creat per al descans i la relaxació.

Més informació

EQUIPAMENTS:

D'agradable disseny, presenta diverses àrees com l'estany amb tarongers i una illa en el centre, una xicoteta plaça rodejada per xiprers, o el grup de tarongers situats en un clot, en la zona que dóna al carrer de la Marina Baixa. El jardí disposa d'una àrea de jocs infantils i d'amplis espais de gespa per a descansar.

Així mateix, presenta una enorme diversitat d'arbres, com ara llorers, xiprers, lledoners, falsos plàtans, tipuanes, etcètera. En un dels seus costats es troba una muntanya artificial amb un camí que puja fins al cim, des d'on es domina tot el jardí. En esta muntanya es troba el primer arbre plantat al jardí (una alzina), el 26 de novembre de 1998.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

Relació d'arbratge del Jardí de Polifil

El recorregut 

Ruta

El Jardí de Polifil és el principal espai verd a una àrea residencial situada en la zona nord-oest de la ciutat de València. El disseny del parc està inspirat en el llibre de Francesco de Colonna Somni de Polifil (1467). Està compost per passejos articulats que naixen de l’entrada principal o Porta del Destí. El passeig o eix principal seqüència els espais més oberts del parc que inviten a l’encontre social. En ell s’ubiquen tres places: una a l’entrada principal, altra a la intersecció dels eixos menors del parc, l’anomenada Plaça del Cub, i una tercera a l’encreuament d’altres dos passejos, formant un gran estany al centre on es troba una illa, l’illa de Citerea. Les entrades laterals potencien una interacció directa entre el jardí i les vivendes existents entorn al mateix.

Últimes notícies

10 . 01 . 2023
OBERTA LA MATRÍCULA PER ALS CURSOS DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE JARDINERI...
01 . 09 . 2020
EL PARC GULLIVER TORNA A OBRIR LES SEUES PORTES. ACÍ TENS ELS NOUS HOR...
28 . 11 . 2018
Descobreix València a través de cinc rutes d'arbres monumentals