Últimes
notícies

Esteu aquí

Descobreix el Parc Gulliver de València

El Jardí del Turia és un dels jardins més icònics de tota la ciutat de València. La seua aroma a història al passejar per l'antic llit del riu que dóna nom al jardí, la seua diversitat en el que a vegetació es refereix i tota la varietat que ofereix en els seus respectius trams li converteixen en un dels jardins més importants de València i de tota la Comunitat Valenciana. I és que en cada tram que recorrem podem trobar una mica d'història i, sobretot, de diversió. I això ocorre quan passeges per un dels trams i et trobes amb Gulliver.

Si realitzem el recorregut pel Jardí del Turia i arribem al tram número 12 ens trobarem amb un dels parcs que tots i totes hem visitat almenys una vegada. Parlem, com no, del Parc Gulliver. Aquest tram 12 està marcat per les connotacions infantils ja que en ell apareix la figura de l'històric Gulliver gegant convertit en diferents tobogans i rampes per a ús i gaudi dels més xicotets i també dels més majors. Però, qui és Gulliver?​

 

La pregunta sobre qui és el personatge al que se li dedica aquest parc ha passat pel cap de molts visitants. Per qui no ho sàpiga, Lemuel Gulliver és el protagonista de l'obra ‘Els Viatges de Gulliver’, escrita per l'irlandès Jonathan Swifti publicada ni més ni menys que l'any 1726. Gulliver és un viatger fantàstic que explica en l'obra les seues diferents parades pel món en primera persona el moment clau per al naixement del parc arriba en Liliput. Després de quedar-se dormit després d'un esforç titànic per arribar a l'actual Tasmània, desperta descobrint que ha estat segrestat per liliputienses. Aquests éssers tenen una grandària dotze vegades menor que un ésser humà, per la qual cosa és un gegant per a ells.
 

 

Aquest precís moment és el que va recollir la ciutat de València per recordar a la figura d'un gegant com Gulliver. Va ser als inicis dels anys 90 quan l'Ajuntament de València va contactar amb l'arquitecte Rafael Rivera i amb l'artista faller Manolo Martín per donar vida un parc que segueix rebent cada dia a més i a més gent que decideix recordar a la figura de Gulliver a través de les seves rampes i tobogans.

 

El parc, que forma part del tram 12 del Jardí del Turia, té un horari de 10 h a 17:30 h de dilluns a diumenge encara que a l'estiu l'horari s'amplia fins a les 21:30 h i l'entrada és totalment gratuïta.