Últimes
notícies

Esteu aquí

Arbres que canvien les seues fulles de color als parcs de Vàlencia

Estem a la tardor i els dies es fan més curts, el fred cada vegada està més present i els arbres són conscients d'això. En aquesta estació de l'any són molts els arbres que canvien el seu aspecte normal i es transformen en diferents colors.

No tots els arbres pateixen aquest canvi a la tardor, només aquells anomenats caducifolis o arbres de fulla caduca.

Quins arbres canvien de color a la tardor?

El canvi de color en les fulles dels arbres es produeixen en aquells arbres de fulles caduques. És un fenomen que es produeix amb l'arribada de la tardor, però per què es produeix?.

Els arbres caducifolis tenen la fulla verda normalment a causa de la presència de la clorofil·la en l'arbre. Aquest és un pigment que participa en la fotosíntesi, però quan comencen a escurçar-se els dies amb menys hores de llum solar i comença a arribar el fred la clorofil·la es va detenint fins que l'arbre deixa de produir-la.

Per aquesta raó desapareix el color verd de les fulles i comencen a destacar altres pigments que sempre han estat camuflats en les fulles. És en aquest moment en el qual comencen a sorgir fulles de colors vermellosos, groguencs o taronges que fan canviar l'aspecte dels arbres.

Canvi de color de les fulles dels arbres a València

Els arbres de fulla caduca són molt comuns a les ciutats, encara que és cert que la ciutat de València no predominen, aquest tipus d'arbres podem trobar en algun parc o jardí de la ciutat.

Els àlbers, cirerers, magraners o xiprers són alguns d'arbres que canvien el color de les seues fulles amb l'arribada de la tardor.

A València podem trobar arbres com aquests en l'antic parc del riu Turia en molts de trams, als jardins de Vivers o en algun altre parc de la ciutat.

Un exemple del color de la tardor a València serien els arbres que existeixen en el tram 12 de l'antic llit del riu Túria, en aquest tram, al voltant de les pistes de patinatge trobem Freixes que es transformen les seues fulles en colors groguencs. Igual que al parc de Benicalap, que compta amb Sureres que canvien el seu color en aquests mesos i deixen una bonica imatge d'aquest parc.