Esteu aquí

Palma real

 

Roystonea regia. Foto: J. St John

 

Roystonea regia. Foto: Alejandro Bayer Tamayo

NOM CIENTÍFIC: Roystonea regia.
FAMÍLIA: Arecáceas.
NOM COMÚ CASTELLÀ: Palma real, palmera real.
NOM COMÚ VALENCIÀ: Palmera reial.
DISTRIBUCIÓ: palmera nativa de la zona caribenya, el cultiu de la qual s’ha estés per zones tropicals on s’ha assilvestrat, i inclús ocasionalment per zones de clima subtropical.
DESCRIPCIÓ:  arbre amb tronc sense ramificacions (estípit) que sol tindre fins a uns 25 metres d’alçària, però en alguns casos pot arribar fins a 40 m. El seu tronc és llis, de color gris clar, que recorda una columna elegant, lleugerament engrossida a mitja altura, per a després tornar a aprimar-se. Té un plomall terminal de fulles que arriben fins a 6 metres de llarg. Les fulles són de color verd fosc i brillants, sense espines, i amb la superfície molt dividida (pinnades), la qual cosa els dona un aire majestuós. Les flors són masculines i femenines, poc vistoses, i estan reunides en raïms ramificats diverses vegades (espàdix), envoltada d’una gran coberta llenyosa (espata). El fruit o palmiche, és una baia lleugerament allargada de color violaci que conté només una llavor.
USOS: és una palmera amb múltiples aplicacions: material per a construir cases a partir del seu tronc, cobertes amb les fulles, cistelles amb les inflorescències… Les seues flors són una font important d’aliment per a les abelles i el seu fruit o palmiche servix per a alimentar els porcs o per a elaborar sabons. En la jardineria tropical és un element imprescindible en passejos i alineacions, i els dona un toc exòtic i majestuós.
REFERENCIES: 
https://es.wikipedia.org/wiki/Roystonea_regia
IMÁGENES: J. St John, A. Bayer

 

 

 

 

 

 

 

Licencia Creative Commons
ROYSTONEA REGIA por jardins.valencia.es se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.
Basada en una obra en jardins.valencia.es.
Permisos más allá del alcance de esta licencia pueden estar disponibles en jardins.valencia.es.

Últimes notícies

20 . 12 . 2019
PLANTACIÓ D’UN BOSC DE RIBERA AL JARDÍ DEL TÚRIA AMB LA PARTICIPACIÓ D...
20 . 12 . 2019
PUBLICADA LA NOVA PROGRAMACIÓ DE CURSOS DE L'ESCOLA DE JARDINERIA I PA...
07 . 11 . 2019
TALLER D'ABELLES URBANES AL PARC DE MALILLA