Jardí de Monforte

Esteu aquí

Història

Horari
Març-Octubre 10:00-20:00
Novembre-Febrer 10:00-18:00
Adreça

Plaça de la Legió Espanyola, s/n
46010 València

Entrada
entrada gratuïta
Gestionat per
0

Història

Jardí d'estil neoclàssic ideal per al passeig i el repòs, de gran valor estètic i naturalista, que compta amb una superfície de 12.597 metres quadrats. Hi trobem belles estàtues i pitxers, relaxants fonts ornamentals, arbres i arbustos de gran bellesa, bardisses retallades i zones de flor que fan d'este jardí un dels més bells de la ciutat de València.

El seu origen es remunta a un dels horts existents a la zona d'extramurs de València, concretament a l'hort del senyor José Vich, baró de Llaurí. Va ser venut en 1849 al senyor Juan Bautista Romero Almenar, marqués de San Juan, que hi va pagar 80.000 reals.

El marqués de San Juan va encarregar a l'arquitecte valencià Sebastián Monleón Estellés la construcció del jardí. En 1872, en morir el marqués, passa a la seua esposa, que el deixa en herència a una de les seues nebodes, la senyora Josefa Sancho Cortés. El matrimoni d'esta amb el senyor Joaquín Monforte Parrés provoca que des d'eixe moment se’l denomine Jardí de Monforte.

L'any 1941 és declarat Jardí Artístic Nacional, de forma que queda sota la protecció de l'Estat. Posteriorment, en 1970, passa a propietat municipal i,  així, es restaura i s’obri al públic en 1973, després de la rehabilitació del palauet i del traçat artístic neoclàssic del jardí.
D'este jardí s'ha dit que és “l'últim jardí historicoartístic del segle XIX que queda a la ciutat de València”.

Hi conté trenta-tres estàtues de marbre i uns quants estanys, el major amb forma de flor de nenúfar; també destaquen alguns grans exemplars de magnòlia, de ginkgo i d'altres espècies.

Més informació

EQUIPAMENTS:

Actualment el palauet s'utilitza per a realitzar bodes civils alguns dies de la setmana. A la seua planta baixa hi ha lavabos públics.

INFORMACIÓ ADDICIONAL:

Relació d'arbratge del Jardí de Monforte

El recorregut 

Ruta

El Jardí de Montfort o Jardí de Romero té una superfície de 12.000 m2. És una de les obres més significatives de la jardineria del segle XIX. Belles estàtues, fonts ornamentals i treballades figures de plantes, tanques i zones de flor, així com arbres i arbustos antics, fan d’este jardí un dels més bells de la ciutat de València. El Marques de Sant Joan, D. Juan Bautista Romero va comprar en 1847 esta casa de recreació amb el seu hort i li va encarregar a Sebastián Monleón la transformació d’este hort en jardí.

Últimes notícies

25 . 01 . 2021
L'ESCOLA DE JARDINERIA I PAISATGE AJORNA ELS CURSOS FINS A NOU AVÍS
03 . 12 . 2020
30ª EDICIÓ DIA INTERNACIONAL DE LES CIUTATS EDUCADORES
01 . 09 . 2020
EL PARC GULLIVER ES MANTÉ TANCAT FINS NOU AVÍS