Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta del mes: El jardí de Polífilo

Aquest jardí està situat en la zona del P.A.O. Ademús i prop del Palau de Congressos, concretament al carrer Camp de Túria de València. El seu disseny està inspirat en el llibre de Francesco Colonna, “El Somni de Polífilo” (1499).

El tema del qual es troba dins de la tradició del gènere del romanç, l'amor cortesà i també es basa en una tradició humanista.

Per aquest motiu el jardí siga concebut com un jardí romàntic que evoca zones amb noms diferents i suggeridors com: la Plaça dels Sentits, la Plaça dels Xiprers o la Muntanya Sagrada.

El jardí de Polífilo compta amb 39.999 metres quadrats i va ser inaugurat a l'octubre de l'any 2000. Destaca per ser el major espai verd d'aquesta zona de la ciutat, i presenta una gran diversitat d'arbres com a tarongers, llorers, xiprers…

Si no has visitat encara el Jardí de Polífilo o vols saber més sobre el seu punts d'interés, t'animem que ens acompanyes al llarg d'un recorregut molt especial.

Ruta jardí de Polífilo de València

1. Plaça de les portes de la Destinació

Entrant al jardí, ens trobem amb les portes d'accés que donen tres possibilitats d'entrar. Una és la principal i les altres dues són laterals

2. Zones estades 

Durant el seu recorregut, el jardí de Polífilo ens ofereix grans espais per al descans, així com llocs de joc per als xiquets.

3. Plaça dels sentits

Ens trobem amb la plaça dels sentits. En el llibre, Polífilo s'assega avergonyit davant la bellesa i elegància de les “Nimfes dels sentits”

4. Muntanya Sagrada

A la Muntanya Sagrada trobem el primer arbre al jardí, una alzina. Segons el llibre, sota aquesta alzina  Polífilo es va quedar dormit.

5. El Guardià dels Horts

Una zona preciosa, envoltada per un mur de flors. Cítrics alineats que formen línies rectes simulant un laberint.

6. Estany dels Tarongers

En aquest estany trobem tarongers envoltats d'aigua, sembla que estiguen surant. És un lloc molt tranquil per a relaxar-se.

7. L'illa de Citerea

L'illa de Citerea és un altre dels llocs emblemàtics del jardí. Es troba dins de l'estany dels Tarongers. Citerea fa referència a Venus, la deessa de la bellesa i mare de l'amor i de les gràcies.

8. La plaça dels Xiprers

Una bonica plaça envoltada de xiprers, més a prop podem trobar un ficus. Un arbre que es caracteritza per la seua grandària i grans arrels.


 

Encara no coneixes tots els parcs i jardins de València? Et convidem a quin descobrisques tots ací. Espais naturals en els quals desconnectar i gaudir del silenci, practicar esport o passejar amb el teu gos.