JARDÍ DE LES HESPÈRIDES

Esteu aquí

Història

Horari
Primavera-Estiu: 10:00-20:00
Tardor-Hivern: 10:00-18:00
Adreça

Carrer del Beat Gaspar Bono s/n
(Entre el Jardí Botànic i la G.V. Ferran el Catòlic)
46008 València

Entrada
entrada gratuïta
Gestionat per
0

Història

El disseny del jardí està basat en el mite de les Hespèrides, que servix de fil argumental, interpretat per mitjà de diferents espècies vegetals i escultures, amb el teló de fons dels murs de xiprer intermitents.

L'espai central del jardí es configura com una esplanada des de la qual l'espectador pot contemplar els episodis del referent argumental: l'arbre de les pomes d'or, les escultures de les nimfes i la seua metamorfosi en arbres, l'escultura d'Hèrcules o el fantàstic dragó, també metamorfosat en serp.

El jardí, inaugurat l'any 2000, amb una superfície de 4.700 metres quadrats, es proposa com un hortus conclusus, el tancament del qual s'obri puntualment pels costats, i convida el transeünt a entrar en l'espai enjardinat. El seu traçat evidencia la racionalitat d'un espai de jardí de col·lecció que queda difuminat per la mateixa vegetació.

Més informació

EQUIPAMENTS:

En el costat de ponent apareixen tres terrasses longitudinals decreixents en alçària cap a l'interior del jardí, mentre que en el costat sud una pèrgola acompanya l'accés a este, de forma que permet una visió global del jardí.

L'aigua és un altre dels components fonamentals del jardí. Una font brolla en el punt més alt del jardí, amagada entre els cítrics. L'aigua brolla del sòl i llisca per canalons que recorren les terrasses de cítrics, se submergix en el tram final, discorre soterrada davall l'esplanada i torna a emergir a l'estany on es reflectixen les nimfes metamorfosades en arbres. Finalment, un altre estany, este més recòndit, manté l'aigua en quietud, rodejat de murs i xiprers. La deessa Venus, protectora dels jardins, hi aguaita, de forma que este espai constituïx un lloc d'especial calma.

El jardí inclou a més una col·lecció de cítrics, en al·lusió al seu origen mitològic (les pomes d'or de les Hespèrides), al mateix temps que permet recuperar algunes espècies i varietats de cítrics poc coneguts hui en dia i que ací es poden trobar cultivats en forma d'arbre, en test o en espatlera, tècniques que els “lligadors d’horts” o jardiners valencians, tan apreciats en els temps d'Alfons el Magnànim, manejaven amb verdadera destresa.

El recorregut 

Ruta

El Jardí de les Hespèrides es proposa com a un espai tancat, on el relat mitològic s’ha fet servir com a fil argumental i ha sigut interpretat per mitjà de diferents espècies vegetals i escultures. Amb el teló de fons dels murs de xiprer intermitents, la presència d’aigua, que brolla de la font acompanya en el seu recorregut a una completa col·lecció de cítrics representada per 54 varietats diferents. La vegetació es recolza en escultures que representen a Hèrcules, la metamorfosis de les Nimfes en arbres i a la Venus Afrodita, protectora dels jardins i horts.

Pròxims esdeveniments Pròxims esdeveniments

24 . 10 . 2017
JARDÍ DE LES HESPÈRIDES
Horario: 12:00 a 14:00 horas.
Organizador: Ofic. Mupal. Turismo

 

Últimes notícies

25 . 01 . 2021
L'ESCOLA DE JARDINERIA I PAISATGE AJORNA ELS CURSOS FINS A NOU AVÍS
03 . 12 . 2020
30ª EDICIÓ DIA INTERNACIONAL DE LES CIUTATS EDUCADORES
01 . 09 . 2020
EL PARC GULLIVER ES MANTÉ TANCAT FINS NOU AVÍS