Esteu aquí

Arbre de Júpiter

 

Lagerstroemia indica. Foto: Jacinta Lluch

 

Lagerstroemia indica. Foto:

NOM CIENTÍFIC: Lagerstroemia indica.
FAMÍLIA: Lythraceae.
NOM COMÚ CASTELLÀ: Árbol de Júpiter o líla de las Indias.
NOM COMÚ VALENCIÀ: Arbre de Júpiter.
DISTRIBUCIÓ: natural de la Xina, el Japó, l’Himàlaia i l’Índia. El seu cultiu es va estendre en quasi tot el continent asiàtic i posteriorment va arribar a Europa en el segle xviii.
DESCRIPCIÓ: arbust o arbret caducifoli de 2-4 m d’alçària, que en la seua zona d’origen sol arribar a una talla major. Sovint presenta unes quantes tiges, amb un aspecte d’arbust ramificat de grans mides. Les branquetes tenen la corfa d’un color verdós castany molt característic, igual que els troncs adults, que passen a tindre una corfa llisa bicolor, amb tonalitats grises i rosades o marrons que s’exfolia en plaques. Les fulles són el·líptiques de textura endurida. Les flors són d’un violeta vistós amb tonalitats rogenques, agrupades en raïms terminals. A pesar de tindre una floració tan espectacular, les flors d’esta espècie no desprenen cap fragància. El fruit és una càpsula xicoteta de color castany que embolica unes llavors diminutes.
USOS: és una espècie molt difosa com a planta ornamental pel seu fullatge decoratiu i la vistosa floració. La corfa està considerada una de les més ornamentals dels nostres parcs i jardins. En medicina popular s’utilitzen les arrels per a dolors d’estómac.
REFERENCIES: 
https://es.wikipedia.org/wiki/Lagerstroemia_indica
http://www.arbolesornamentales.es/Lagerstroemiaindica.htm
IMATGES: J. Lluch, nd

 

 

 

 

 

 

 

Licencia Creative Commons
LAGERSTROEMIA INDICA por jardins.valencia.es se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.
Basada en una obra en jardins.valencia.es.
Permisos más allá del alcance de esta licencia pueden estar disponibles en jardins.valencia.es.

Últimes notícies

20 . 12 . 2019
PLANTACIÓ D’UN BOSC DE RIBERA AL JARDÍ DEL TÚRIA AMB LA PARTICIPACIÓ D...
20 . 12 . 2019
PUBLICADA LA NOVA PROGRAMACIÓ DE CURSOS DE L'ESCOLA DE JARDINERIA I PA...
07 . 11 . 2019
TALLER D'ABELLES URBANES AL PARC DE MALILLA