Esteu aquí
Caqui o Caquier
NOM CIENTÍFIC: Diospyros kaki.
FAMILIA: Ebenáceas:
NOM COMÚ CASTELLÀ: Caqui, o palosanto.
NOM COMÚ VALENCIÀ: Caqui o caquier.
DISTRIBUCIÓ: Árbol de las zonas septentrionales de China, Japón y Corea. Cultivado ampliamente por sus frutos en zonas frías y templadas.
DESCRIPCIÓ: és un arbre de copa globosa que pot arribar quasi als 30 m d’alçària, encara que les formes cultivades per a producció de fruit no solen superar els 5 m. Les fulles són caduques i de forma d’el·líptica, que a la tardor prenen una bonica tonalitat terrosa. Les flors són poc vistoses, d’una tonalitat blanca o lleugerament groguenca. El fruit o caqui és comestible i passa del color verd al taronja o roig quan està madur. Es tracta d’un fruit de polpa carnosa (baia) que, segons les varietats, pot presentar o no llavors, aplanades i de color terrós fosc.
USOS: tot i que el caqui té un gran valor ornamental pels seus fruits cridaners i el fullatge tardorenc, és sobretot cultivat pels seus nutritius fruits. Al seu alt contingut en vitamines A i C, antioxidants, i hidrats de carboni, cal afegir els seus beneficis per a regular l’intestí. La seua fusta és de bona qualitat, no en va pertany a la família de l’eben.
REFERENCIES:
https://es.wikipedia.org/wiki/Diospyros_kaki
IMATGES: W.Cutler, Amadalvarez, Ford & Vere
DIOSPYROS KAKI por jardins.valencia.es se distribuye bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.
Basada en una obra en jardins.valencia.es.
Permisos más allá del alcance de esta licencia pueden estar disponibles en jardins.valencia.es.