Últimes
notícies

Esteu aquí

València, una ciutat vestida de flors

Si per alguna cosa es distingeix València és per les seues belles zones enjardinades i els seus parcs plens d'una gran varietat d'arbustos, arbres i flors, sobretot flors. No en va és coneguda com la “ciutat de les flors”.

Aquestes tenen un gran pes en la ciutat de València, ja que és un element molt important i imprescindible en moltes de les nostres festivitats. Decoratives, colorides i aromàtiques, les flors són protagonistes en racons i esdeveniments valencians com aquests:

Pont de les Flors
Aquest pont en un símbol emblemàtic en la ciutat de València, ja que travessa el Jardí del Riu Túria i sempre es troba adornat de flors. Creat per Santiago Calatrava en 2002, aquest pont es caracteritza pel seu color i canvi floral depenent de l'època de l'any en la qual ens trobem.

La Batalla de las Flors

Aquest esdeveniment representatiu de la conclusió de la Fira de Juliol, destaca pel llançament de flors per un recorregut de carrosses pel Passeig de l'Albereda. Es considera la desfilada de carrosses amb batalla floral més antiga d'Espanya

L’Ofrena Floral de las Fallas a la Mare de Déu dels Desamparats

I si parlem d'actes, no podem passar per alt l'esdeveniment floral valencià més destacat de tots, l'Ofrena Floral a la Mare de Déu dels Desamparats de les Falles de València.

La primera d'aquestes ofrenes es va realitzar en 1941, després de la Guerra Civil espanyola, com un acte d'agraïment a la patrona de València, sobretot de les dones amb flors a la imatge a l'interior de la Basílica.

Però era tan gran l'assistència de persones que cada any anava a l'acte, i sobretot la quantitat de flors que s'anaven acumulant, que les autoritats no van dubtar a traure l'acte a l'exterior de la Basílica, on una enorme estructura vesteix cada any de flors roges i blanques el mantell de la patrona de València.

Per aquests motius, València és sens dubte la ciutat de les flors per excel·lència. I és que sense elles, no tindrien sentit gran part d'aquests actes, no s'engalanarien els carrers i els racons de la ciutat i, sens dubte, no gaudiríem d'una aroma tan característica i natural que impregna d'alegria els nostres carrers i esdeveniments més internacionals.