Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta del mes: Parc de Benicalap

El parc que anem a visitar durant aquest proper mes és un dels més romàntics de tota la ciutat de València. I és que, quasi sense voler-ho, engloba i respira història de la ciutat per totes les seves cantonades. Parlem del Parc de Benicalap, un parc icònic que es va fundar en el passat any 1983. La seua inauguració va ser el tret d’eixida a un dels llocs més pintorescs i variats en el que a parcs a València es refereix. Situat en entre l'Avinguda Burjassot, 254, i el carrer Andreu Alfaro, S/N, podrem gaudir d'una mescla perfecta entre tarongers, arbres i esport.

El Parc de Benicalap és part de la història de la ciutat de València ja que abans de convertir-se en un paratge com a tal, va ser un dels molts camps de tarongers que poblaven a la Capital del Turia. Els terrenys van ser comprats en la dècada dels 70 i, pocs anys després, es tallaria la cinta d'accés a un parc mític que cada dia i cada cap de setmana rep milers de visites gràcies a la seua condició de jardí i parc gratuït. Això sí, el Parc de Benicalap té un horari específic. A la primavera i estiu (21 de març al 20 de setembre), el parc està obert de manera ininterrompuda de 9 h a 21 h; i a la tardor i hivern (21 setembre al 20 de març), el seu horari és de 9 h a 18 h. Gràcies a la seua superfície total de 80.000 metres quadrats, el Parc de Benicalap ofereix tot el que es pugui desitjar.

 

1.ZONA ESPORTIVA

Una de les coses que fa diferent al Parc de Benicalap sobre la resta de zones verdes de València és la manera d'aprofitar els espais. Separats per zones arborades, al Parc de Benicalap trobem superfícies per poder realitzar diverses pràctiques esportives. Futbol, tennis, frontó, bàsquet, handbol i futbol-sala poden ser practicats gràcies a les instal·lacions d'aquest parc. A més, compta amb un terreny de joc de gespa per poder realitzar competicions de futbol a un màxim nivell.

 

2.ZONA TEATRE-FÒRUM

En la societat actual en la qual vivim, el concepte “barreja” es porta quasi de manera innata. Un dels millors exemples és precisament aquest parc. A les zones verdes de Benicalap podem gaudir no solament de l'esport sinó també de la cultura. I és que, en el seu teatre/fòrum, en aquest parc se celebren diversos actes socials i també alguns concerts musicals per a ús i gaudi de tota la ciutat de València.

 

3. ZONA RELAX

I si després d'una jornada de bàsquet o de futbol i la dosi cultural no ha estat suficient per desconnectar, el Parc de Benicalap també ofereix la possibilitat de desconnectar al cent per cent. Gràcies a les seves fonts ornamentals i a l'estil àrab sempre tan històric a l'una que bonic, la gent pot passejar escoltant com cau l'aigua en zones convertides en xicotetes cascades que fan que el món es concentrin el passeig pel parc.

 

4. ZONA PISCINA

I, com a plat fort del Parc de Benicalap, arriben les piscines. Som a punt d'abraçar a l'estiu, la calor ja estreny i les ganes de pegar-se un capbussó en l'aigua augmenten pràcticament cada dia. En aquest parc, la piscina s'erigeix com una de les zones més visitades de l'estiu per part de les famílies. I és que existeix una piscina per a adults i una altra pels més menuts perquè tots puguin gaudir de l'aigua i dels tobogans a parts iguals.