Últimes
notícies

Esteu aquí

Primavera als parcs i jardins de València

Tot 20 de març té la seva part de tristesa i la seua part de felicitat a València. Un dia abans, el 19, és el dia gran de la ciutat. Tota València s'omple de foc i de fum per posar punt i final a les Falles entre llàgrimes dels fallers i falleres que comencen a pensar a les festes del proper any. Però, l'endemà, donem la benvinguda a una de les estacions més boniques de tot l'any: la primavera. Del 20 de març al 21 de juny, tota la ciutat floreix, els dies són més llargs i els parcs i jardins de València no fan més que rebre a gent i a visitants. Llueix el sol, els dies es fan més llargs i sembla que a la nit li costa arribar per tancar una jornada més.
 

La il·luminació fa que València i els seus jardins es vesteixin de gala. Un dels millors exemples en el que a floració es refereix és el Vell Llit del Riu Turia. Ni més ni menys que 8 quilòmetres de recorregut ple de color verd i amb una mescla unida a l'esport que converteixen a aquesta zona en la València més saludable i ecològica. I, a través d'aquests 8 quilòmetres, podem arribar a un dels jardins més importants i bonics de tota la ciutat. Parlem, com no, dels Jardins del Real.

 

 

Els Jardins del Real, més coneguts com a Jardins de Vivers, són considerats com els jardins més emblemàtics de la ciutat. Però, sobretot, són alguns dels jardins amb major diversitat. I és que en Vivers podem trobar fins a 2.769 exemplars arboris de 167 espècies botàniques diferents. Els dies més llargs il·luminen i fan que tots els arbres i les flors lluïsquen molt millor. La primavera, per exemple, dóna molta més llum a un dels arbres més bonics de la ciutat: el Podocarpus Macrophyllus.

 

No molt lluny de Vivers, la primavera ens il·lumina i fa que les flors dels Jardins de Monforte lluïsquen de manera diferent. Ni més ni menys que 12.000 metres quadrats de zones verdes i variades. Considerat com “l'últim jardí històric-artístic del Segle XIX que queda a València”, el Jardí de Monforte combina la bellesa del verda amb l'artístic de les estàtues fetes amb plantes retallades. A més, el seu gran estany amb forma de flor de nenúfar replet de magnolios, llorers i ginkgos donen una bellesa superior a aquests jardins.

 

 

La primavera també fa augmentar els visitants que es deixen caure per altres jardins mítics de València: el Parc de Capçalera. Inaugurat en el passat any 2014, el Parc de Capçalera recrea el passatge original del Riu Turia en un passeig marcat per la vegetació que va definint el camí que hem de seguir per disfrutar al complet de tot el passeig verd.