Últimes
notícies

Esteu aquí

Descobreix els millors jardins de València.

 

Per descobrir i sorprendre's amb la bellesa de la natura, perdre's pels jardins de València és una de les millors experiències sensorials que podràs tenir. Cada jardí té una història darrere i unes característiques que el fan especial. Per a conèixer-los realment, has de venir a veure'l's.

L'Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins de València (OAM) s'encarrega del manteniment i la conservació dels parcs urbans i tota la jardineria paisatgística. Sempre es troben en perfecte estat.

Si vols relaxar-te i viure una bonica experiència, una ruta arbòria és perfecta perquè et perdis en la natura i et reencontres amb tu mateix.

Entre els millors jardins de València, podem destacar:

1. Parque de Benicalap
 

És un espai verd molt important per a la ciutat, ja que compta amb zones depuratives, àrees infantils, piscines i teatre-fòrum.

Fou construït en 1983. i té una extensió de 80.000 m2. La vegetació és molt rica i en el parc pots trobar-te amb xiprers, pins, oliveres, llorers, arboços, alzines o moreres.

 

2. Jardí de Monforte

Juan Bautista Romero, en 1847, va comprar una casa de recreo. Més tard, es va transformar l'espai en jardí; i, en 1872, després de la mort del Marqués del Palacete, el va heretar la família Monforte. En 1941, gràcies a Xavier Winthuysen, és declarat Jardí Artístic Nacional.

 

3. Jardí d'Ayora

Aquest meravellós jardí es manté des de 1987. En la dècada dels 90, era una guarderia, així que es perdé un poc la flora del jardí. Actualment, et pots trobar amb flors com violetes, bergenias, crinos o ruscos. Entre els arbres que pots trobar-te passejant, sobreixen: els ficus, les casuarinas i els ombús i també un guayabo de Brasil, que li aporta un toc de bellesa diferent.
 

A més d'aquests tres jardins amb molta història i bellesa paisatgística, pots visitar altres molt coneguts, com: Jardí del Túria, Jardí d'Albalat, Jardí Palau de Congressos, Jardineria Interior Pau Ademuz...

A part de tots els jardins i parcs urbans de València destaca la flora valenciana que vas a poder contemplar per la zona de La Muntanyeta.

Es tracta d'un ecosistema especial, la rocalla, i està format per blocs de pedra roja i calcària. Li acompanyen lliris, joncs, canyes o bastardos i altres plantes exòtiques, com, per exemple, els papirs.

Visualment, és una meravella, però també ho és per als altres sentits. Aquest ecosistema especial valencià també està format per plantes aromàtiques, com el timó, l'espígol, l'espígol i el romaní. L'aroma és espectacular i ajuda a la relaxació de tots els sentits.

Si vols tenir una vertadera experiència de connexió amb la natura, en els jardins de València trobaràs història, harmonia i tranquil·litat. No deixes de visitar-nos i perdre't en ells.