Últimes
notícies

Esteu aquí

Visitar sense deixar xafada: Normes i recomanacions per a cuidar els parcs i jardins de València

La preocupació per la cura de la natura és un dels temes més rellevants a nivell social, ecològic i mediambiental.

Mantindre els parcs i jardins de València en perfecte estat, depén en gran mida del comportament i actitud dels visitants.

Hem d'apostar per la cura de l'ecosistema, una forma de contribuir és evitant l'ús o consum de recipients de plàstic i alumini, ja que fem ús de més residus dels que el planeta pot reposar. Això no ho és tot, però disminuiran les greus conseqüències als nostres parcs i jardins. Destaquem algunes normes i recomanacions per a cuidar els parcs i jardins:

 

No tirar fem al sòl

A més de complir amb la normativa de protecció de cada parc o jardí, mai és suficient i per això, hi ha d'haver conscienciació i col·laboració per part de tots els ciutadans amb altres aspectes com no tirar fem al sòl o depositar-ho en els contenidors.

 

Recicla envasos

Relacionat amb això trobem el foment del reciclatge d'envasos, gràcies al reciclatge i a la reducció de l'ús del plàstic s'han aconseguit importants beneficis ambientals.

Al 2017 es va aconseguir que a Espanya es reciclara el 77,1% dels envasos de plàstic, llandes i altres envasos de paper i cartó. Hem de continuar fomentant aquesta gran iniciativa no solament als parcs i jardins de València, sinó en tots els espais naturals.

 

 

Respecte per la flora

Una altra acció que s'ha de dur a terme és el respecte per la flora, així com no arrancar o tallar ni danyar la vegetació, flors i llavors.

 

No realitzar quedades amb begudes alcohòliques

D'altra banda, realitzar quedades amb begudes alcohòliques als parcs i jardins es considera una infracció lleu amb sanció econòmica, està prohibit i danya les zones verdes pels residus que apareixen l'endemà.
 

 

Recollir les deixalles dels animals

També és important la recollida de les deixalles dels animals en parcs, les multes poden estar des de 60€ fins a 120€, a més els excrements i l'orina són perjudicials per al sòl dels espais públics.

 

La nostra principal labor és el manteniment, gestió, control i cures dels parcs i jardins de València i la cura del medi ambient.

València ofereix una gran quantitat de jardins i parcs dels quals poder gaudir tant adults com xiquets en àrees infantils amb jocs, si tots col·laborem amb el bon manteniment dels parcs i jardins podrem continuar gaudint de cada espai i dels seus valors.