Últimes
notícies

Esteu aquí

València crea 138 horts urbans en jardins públics

Els parcs de Malilla i La Rambleta tindran a partir de maig i juliol un espai reservat per a cultius agraris.

 

Els parcs de València i jardins públics de la nostra ciutat comptaran amb un total de 138 noves parcel·les d'horts urbans, una dotzena de les quals estaran destinades a persones amb necessitats especials.

 

Les parcel·les seran dividides per les associacions veïnals i tindran un ús durant un màxim de quatre anys. Els primers parcs de València a implementar aquesta fórmula seran els parcs de Malilla i La Rambleta, sent 90 per al primer i 48 pel Molí del Tell.

Per a l'adjudicació d'aquests es tindrà en compte aspectes com la justificació de la viabilitat econòmica dels projectes, propostes d'agricultura ecològica, accions que faciliten la integració dels col·lectius escolars, així com les accions que faciliten la participació de col·lectius de famílies en risc d'exclusió.

 

En aquest sentit, i amb la finalitat de preservar la seguretat jurídica, s'atorgarà la competència a una entitat a la qual els col·lectius podran unir-se per a l'ocupació de les parcel·les. És per això que el manteniment dels horts estarà a càrrec de la pròpia entitat adjudicatària, encara que es crearà una comissió tècnica per al seguiment de l'activitat en aquests horts urbans de València.

 

Pel seu costat, els horts de Sociòpolis, que estan en marxa des de fa anys, s'adaptaran a la nova normativa quan caduquen les llicències actuals. A més, cal destacar que a València ja existeixen altres horts urbans en funcionament, encara que aquests són fruit de l'acord entre veïns i propietaris de solars de la ciutat.