Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta Jardins de València: Jardins de Vivers

Situat al carrer Sant Pío V de València, els Jardins del Real més coneguts com a Jardins de Vivers són part fonamental de les zones verdes de la capital del Túria. Derrocat i destruït a principis del Segle XIX per ser considerat una amenaça per a la ciutat de València davant un possible bombardeig de l'exèrcit francès, els Jardins de Vivers van tenir la seva resurrecció al Segle XX. Aquests jardins es van convertir en un parc públic malgrat la falta d'un disseny global i promte començaria a donar passos per consolidar-se en un dels punts més icònics de la ciutat.

 

Els Jardins del Real són, possiblement, els jardins més emblemàtics de València gràcies al seu gran valor cultural, ecològic i a la seva diversitat botànica. De fet, els Jardins de Vivers s'han adaptat a la modernitat ja que actualment se celebren concerts, festivals i fires del llibre. A més, en aquests jardins es pot gaudir fins i tot d’un Museu de Ciències Naturals i, curiosament, fins d’un circuit perquè els més menuts puguen aprenguen Educació Vial.

 

Si encara no has visitat els Jardins de Vivers però solament amb el que t'hem explicat t'ha cridat l'atenció, a continuació t'animem més encara demanant-te que ens acompanyes per la següent ruta.

 

1. ENTRADA

Els Jardins de Vivers o els Jardins del Real tenen diverses entrades. Al ser un parc tan ampli i espaiós té la possibilitat d'accedir al mateix per fins a més de 5 punts diferents. Però, això sí, l'entrada principal ens porta al carrer Sant Pío V, sense nombre. Donant uns xicotets passos ja estarem dins dels jardins per poder gaudir de la seua àmplia varietat d'arbratge i de la seua gran vegetació. A més, trobarem el circuit pels més xicotets i també el Museu de Ciències Naturals que posen els punts més educatius a la visita pels jardins.

 

2. MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS

Després de donar els primers passos en els Jardins de Vivers, òbviament començarem a gaudir de la gran varietat d'arbratge i de vegetació. Però no podem caure en l'error de pensar que solament hi ha arbres en els Jardins del Real. En aquest parc hem de fer una parada obligatòria en el Museu de Ciències Naturals. Amb origen al segle XIX i realitzat per Rodrigo Botet, aquest museu consta de cinc àrees diferents en els quals podem trobar de tot. Tecnologia i Coneixement, Col·lecció paleontològica, Història de la Vida i Evolució, Col·lecció conquiológica i Ecosistemes del terme municipal de València són les parts que podrem gaudir en el Museu de Ciències Naturals.

 

3. OBSERVATORI MUNICIPAL DE L'ARBRE

Els Jardins de Vivers de la ciutat de València són especialment coneguts per la seva gran varietat en el que a arbres es refereix. La diversitat en arbres li dóna un toc més que vegetal a uns Jardins que, a més, els respecten al cent per cent. El millor exemple és l'observatori municipal de l'arbre. La creació d'aquest observatori va consolidar als Jardins ja que és l'únic observatori relacionat amb l'arbre que existeix al nostre país. Amb aquestes decisions, València confirmava la seua passió i la seua preocupació per l’atenció dels arbres. De fet, a inicis de la dècada dels 2000, l'Ajuntament de la Capital del Túria signava la ‘Declaració dels Drets de l'Arbre a la Ciutat’.

 

4. PARC INFANTIL DE TRÀFIC

Però no solament d'arbres i del tractament de la vegetació viuen els Jardins de Vivers de València. En els Jardins del Real també els més xicotets poden divertir-se pujats a un cotxe com si foren pilots de Fórmula 1, però amb un punt didàctic. Els alumnes tant de Primària com de Secundària visiten diàriament els jardins per comprovar tant en vídeo com en la pràctica real com ha de ser una conducció correcta. Usant un kart amb la seva corresponent protecció, els alumnes es pugen al cotxe i comparteixen classe i pràctiques amb els seus companys que exerceixen també com a vianants.