Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta jardins de València: El Jardí del Túria - Trams 1, 2 i 3

En aquesta ocasió la nostra ruta s'estén des del tram 1 al tram 3 del Jardí del Túria de València. Començant en el Pont Nou d’Octubre i concloent en el pont de Ademúz al costat de les pistes d'atletisme.

Un passeig pels primers compassos d'aquest espai verd que vertebra la nostra ciutat:

Tram 1: malgrat no ser molt extens, ja que s'inicia en el Pont Nou d’Octubre i acaba en la Casa de l'Aigua, conté en el seu recorregut aquesta instal·lació que és la que veritablement exerceix d'accés al Jardí del Túria.

Tram 2: En este tramo está ubicado NaTuria, el centro de exposiciones y divulgación sobre medio ambiente urbano y sostenibilidad de l'Ajuntament de València.

Tram 3: amb protagonisme de l'esport, en ell trobem les pistes d'atletisme i entrenament. Aquesta zona del jardí limita en el pont de Ademúz.

Ruta jardins de València: El Jardí del Túria - Trams 1, 2 i 3

Després que en una primera fase s'enjardinara i se situaren una sèrie de jocs infantils en el tram 1 del Jardí del Túria, el pas dels anys va donar motiu a connexions amb el tram 2, així com camins i carrils per a bici i corredors. Aquesta última actuació va donar lloc a espais amb grans prades i d'esplai.

Quant a arbres, sempre cercant generar àmplies ombres per a l'època estival, es mantenen els originals com ombús (Phytolacca dioica), lledoners (Celtis australis), oliveres de Bohèmia (Eleagnus angustifolia), braquiquitos (Brachychiton populneus), falsa acàcia (Robinia pseudoacacia)…

Un circuit de ciclocròs, sis d'escacs, quatre de tennis taula i un circuit amb màquines d'exercici en aquest primer tram I, on es poden practicar esports com córrer, ciclisme, petanca, patinar o la pròpia escacs. A més, molt pròxima malgrat fer-ho en la part exterior es troba el ‘Complex de la Petxina’.

En aquesta zona, a més, la Casa de l'Aigua situada en l'antic Azud de Rovella fa de vertadera porta i accés al Jardí del Turia. Sempre respectant el curs de l'aigua i usant-ho com a element per al traçat del tram.

A la mateixa altura de l'Avinguda Manuel de Falla, el segon tram d'aquest jardí en el qual trobem un camp de futbol i unes pistes de bàsquet i futbol sala.

L'esport, molt protagonista al llarg del nostre jardí més representatiu i visitat, torna a tenir una gran presència en el tram 3, on trobem diverses instal·lacions per a la pràctica d'atletisme com el propi Estadi del Túria.