Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta del mes: Parc de Capçalera

El parc que anem a descobrir a través del seu propi recorregut en aquest mes és el Parc de Capçalera. Sent pràcticament una extensió del Jardí del Turia, aquest parc engloba a la perfecció el que és la nova València: color verd gràcies a la seua vegetació, color blau gràcies al llac que acompanya al parc i diversió a tot color gràcies a les seues dues diferents àrees i zones de joc pels més xicotets. Amb dos recorreguts diferenciats (Passeig del Molí del Sol i la Senda de la Ribera), anem a descobrir un dels parcs més joves de la ciutat.

El seu naixement data de fa a penes quatre anys. En el passat any 2014 es va viure la inauguració d'aquest parc que amb que amb ni tan sols un lustre de vida ha aconseguit ser un dels parcs més variats de la ciutat i, per descomptat, un dels més visitats pràcticament dia a dia. El fet de ser un dels punts i final (segons el teu recorregut) del Jardí del Turia li permet ser un dels més visitats. La Colina Mirador, El Bosc de la Ribera, el Bioparc i el Parc d'Atraccions (actualment en projecte) són els quatre punts importants d'aquest parc que descobrim a continuació.

1. EL MOLÍ DEL SOL - EL CICLE DE L'AIGUA

El Molí del Sol, que serà en un futur no molt lluny el Museu del Turia, és el punt en el qual l'aigua comença a repartir-se a través del Parc de Capçalera. Els diferents canals porten dita aigua a convertir el llac que posa el color blau a la visita pel parc. Així, a més, han pogut fins a construir-se algunes platges artificials per donar-li un punt més metropolità al parc. Això sí, és important recordar que el bany està totalment prohibit al Parc de Capçalera. Amb el Molí del Sol i la seua repartició de l'aigua trobem, precisament, al cicle de l'aigua. Els passejos es converteixen en camins relaxants gràcies a la caiguda de l'aigua en forma d’assut.

 

2. ZONES I ÀREES DE JOCS

Seguint amb la ruta pel Parc de Capçalera trobarem no solament una sinó dues zones i àrees de joc. Els més xicotets podran disfrutar del passeig i tenir el seu moment sota l'atenta mirada dels papàs i mamàs en unes àrees de joc en les quals podran donar regna solta a les seues cames i als seus braços. Com si d'un vaixell es tractés, a la primera zona de jocs que apareix en la nostra ruta, els xiquets i xiquetes poden assaltar-ho a través de les diferents parts. Ja en el recorregut final, a l'última àrea de jocs, es podrà disfrutar també de la vista del llac que acompanya sempre al Parc de Capçalera.

 

3. PASSAREL·LA I BIOPARC

Deixem enrere les zones de jocs i àrees esportives per arribar a un dels elements més importants de la ciutat, el Bioparc. A través de la seua passarel·la, que ens permet creuar el carrer, arribem a l'entrada principal del parc zoològic. Inaugurat el passat 27 de febrer de 2008 i especialitzat en la fauna africana, el Bioparc és una de les millors noves vides per als animals. Es recrea el seu hàbitat africana dividida en quatre parts: sabana seca, sabana humida, boscos de l'Àfrica equatorial i Madagascar. Flamencs, lemures, cocodrils, goril·les, hienes o lleons són alguns dels animals que podrem veure en el Bioparc.

 

4. EMBARCADOR LLAC DELS CIGNES

Si volem seguir amb la ruta en lloc de visitar el Bioparc o deixar-ho per al final podem continuar amb la nostra particular ruta i trobar un dels punts més romàntics de la ciutat. Arribem al embarcador del Llac dels Cignes. L'aigua que ix i es repartix des del Molí del Sol fa que el Parc de Capçalera oferisca la possibilitat de pujar-nos a un cigne i disfrutar de l'aigua, del llac i de l'àmplia vegetació dels jardins de València. Res que envejar al parc del Retir.