Últimes
notícies

Esteu aquí

Ruta del mes: Jardí del xalet de Panach

El jardí del xalet de Panach, era una casa d'estiu de la família Gil Panach. Un edifici construït en el segle XIX, que s'ha convertit en una biblioteca pública (Biblioteca Pública Teodoro Llorente).  

Conegut com el pulmó verd de Benimàmet, el jardí de Panach compta amb més de 6.000 metres quadrats. Situat en al carrer Campament, 64 i dividit en tres zones xicotetes, però sens dubte la principal és el propi xalet convertit en una biblioteca que s'ha transformat en un preciós lloc per als tots els lectors.

La biblioteca fomenta la investigació i lectura amb una gran varietat de llibres, CD i DVD. Formada per una sola planta i en el seu centre s'alça una espècie de torre miramar.

L'interior de la biblioteca es compon de vestíbul d'accés i recepció, dues sales de lectura i una altra sala per a lectura infantil. També compta amb un despatx, sala de trucades i magatzem.  

Alguna de les curiositats d'aquest emblemàtic lloc és que actualment la biblioteca compta amb decoracions que eren del xalet, es tracta de taulells Nolla (patrimoni valencià), i llums similars a la de l'Hotel Alfons XIII de Sevilla.

A més, el jardí de Panach compta amb un pont amb vegetació al voltant i davall del pont hi ha un estany amb assortidors d'aigua.

En ell trobem espècies d'arbres i arbustos com a cítrics que ens recorden a l'antic hort de tarongers. El passeig principal del jardí està vorejat per palmeres datileres.

També hi ha una zona infantil amb un parc infantil molt complet, perquè els més xicotets s'entretinguen, juguen i gaudisquen en un ambient molt tranquil.

Gaudeix de la seua entrada gratuïta i descansa en les zones on hi ha bancs per a asseure's amb una pèrgola entre rosers. Sens dubte és un dels jardins més especials de València.

Imatges de la ruta del Jardí xalet de Panach
 

1. Imatges de la ruta del Jardí xalet de Panach

 

2. Puente envoltat de vegetació

 

3. Passeig principal envoltat de palmeres datileres

 

4. Vista general del pont envoltat de vegetació

 

Encara no coneixes tots els parcs i jardins de València? Et convidem al fet que descobrisques tots ací. Espais naturals en els quals desconnectar, practicar running, passejar i gaudir del silenci.