Últimes
notícies

Esteu aquí

València, ciutat de jardins

La ciutat de València, a més de per la seua bellesa monumental i cultural, destaca per ser una de les ciutats europees més verdes. Extensos i destacats espais naturals a la meitat de la urbs com el Jardí del Túria, Parc de Capçalera o Jardins de Vivers són autèntics pulmons alimentats per un magnífic clima mediterrani.

Llocs en els quals escapar del ritme diari gaudint del silenci, practicant esport o passejant entre boniques senderes. I és que en una terra com la valenciana, tan característica per la seua horta, no pot evitar explicar en el seu paisatge urbà amb aquestes zones verdes.

Descobreix els parcs i jardins de València

Jardí de Monfort


El jardí de Monfort de València està situat en la Plaça de la Legió Espanyola. De tall neoclàssic, aquest espai amb origen en el segle XIX destaca, a més de per la seua flora, per tenir 12.000 metres quadrats de jardí al més pur estil francés amb estàtues de marbre i estanys. Elements que acompanyen a un pavelló de descans que fan del jardí de Monfort un espai fantàstic per al descans i evasió de la ciutat.

Jardí d’Aiora


El jardí d'Aiora està situat en el barri de Algiròs de València entre els carrers Sant Just i Pastor i Jerónimo Monsoriu. Construït a la fi del segle XIX, compta amb un palauet de cort modernista i una superfície total de 48.300 metres quadrats. 

Jardí de La Glorieta


Traçat per l'arquitecte Don Manuel Serrano Insa, el jardí de la Glorieta del barri de la Xerea de València està delimitat pels carrers General Palanca, General Tovar, Palacio de la Justícia i Porta de la Mar. 

Jardí del Parterre


El jardí del Parterre, a més de per la seua cèntrica situació al mapa de València, destaca per ser un dels espais verds més representatius i icònics, entre altres motius per comptar amb l'estàtua eqüestre del Rei Jaume I. Aquest jardí va ser construït a mitjan segle XIX, mentre que l'estàtua no va arribar fins a passats uns anys quan en 1857 se li va celebrar el sisè centernari de la seua defunció.

Jardí de Vivers


Els jardins de Vivers també coneguts com a jardins del Real, tenen el seu origen en l'època de domini musulmà en el segle XI, quan els sultans van decidir la construcció d'una almunia. En aquest sentit, aquests jardins poden considerar-se els més icònics.

Jardí de les Hespèrides


El Jardí de les Hespèrides de València és un jardí de colecció situat en el carrer Gaspar Bono. Aquest espai, que limita amb el Botànic, té una estructura geomètrica de 4.700 metres quadrats. Compta amb cinquanta varietats de cítrics, així com escultures distribuïdes en un entorn amb molt encant.

Jardí de Polifil


El Jardí de Polifil està situat en el carrer Camp de Túria de València. Amb una extensió de 39.399 metres quadrats, aquest espai és un jardí tancat inaugurat l'any 2.000 i inspirat en el llibre de Francesco de Colonna ‘Somni de Polifil’ (1467). Compta amb grans espais per al descans, així com llocs de joc per als xiquets. El Jardí de Polifil destaca per ser el major espai verd d'aquesta zona de la ciutat, i presenta una gran diversitat d'arbres com a tarongers, llorers, xiprers…

Jardí del Túria


El Jardí del Túria és el parc urbà més destacat de València. De 110 ha, és un dels jardins més visitats de la ciutat i d'Espanya, ja que en tenir una extensió de 7 km és el major jardí netament urbà del país. Fundat en 1986 gràcies a la pressió del moviment ciutadà ‘el riu és nostre i el volem verd’.

Noticias relacionadas

17 . 01 . 2018
Otros
València, ciutat de jardins