Últimes
notícies

Esteu aquí

Falles de Valencia en el Jardí del Túria

A pesar que les dates oficials abasten del 15 al 19 de març, a partir del dia 1 aquest mes les Falles prenen València. Aquesta festivitat es respira pels quatre costats de la ciutat, i el Jardí del Túria no anava a ser menys donada la seua situació en el mapa de la nostra capital.

Declarades des de desembre de 2016 Patrimoni de la Humanitat, les Falles de València celebraran aquest 2018 el seu segon aniversari amb aquest guardó pel qual els valencians i les valencianes sentim gran orgull.

Milions de persones s'acostaran fins a València per a gaudir d'una festa protagonitzada un any més pel color, la llum, la música i un gran sentit de la tradició valenciana.

Las Fallas de València en el Jardín del Túria

Castells de Falles en el Jardí del Túria

Les nits de València s'acomiaden de la foscor, no solament pels espectacles musicals i carrers il·luminats de la ciutat, sinó pels tradicionals castells i focs d'artifici.

Horaris castells de les Falles de València

  • 15 de març: 00:00 hores

  • 16 de març: 00:00 hores

  • 17 de març: 01:00 hores

On veure els castells i focs d'artifici de les Falles de València?

Et recomanem que acudisques amb temps a la zona del Pont d'Aragó, Puente de Serrans o els jardins del vell llit, llocs des dels quals podràs tenir una fantàstica visibilitat dels focs artificials de cada nit fallera.

Nit del foc en les Falles de València

La ‘Nit del foc’ dels Falles se celebra tots els anys el dia 18 de març. Es tracta de l'última gran nit de festa fallera prèvia al dia de Sant Josep i dia de la Cremà dels monuments fallers.

Encara que aquest espectacle té programat començar a les 01:30 hores, el seu inici està supeditat a la conclusió del segon i últim dia d'ofrena fallera.

Igual que els castells i focs artificials de les Falles de València, aquesta mateixa zona del vell llit del Riu Túria és perfecta per a gaudir d'aquest esdeveniment.

Dies de Falles en el Jardí del Túria

València és una ciutat molt bé connectada a nivell de transport. Metre, autobusos, taxis i fins i tot bicicleta poden ser una gran opció per a moure's d'un punt a un altre de la ciutat els dies de Falles. Malgrat açò, aquestes jornades de carrers tallats per monuments, llums o casals, són els peus el “mitjà de transport” més emprat per totes les persones que volen gaudir de la nostra festa.

Amb un fantàstic clima i unes distàncies perfectament assumibles per a desplaçar-se caminant, València convida a tots a viure les festes visitant cada racó a peu. És per açò que, si estàs tot el dia caminant i gaudint dels dies grans de la nostra ciutat, és d'agrair trobar moments per al descans en els quals agafar forces per a després continuar.

Un passeig després del desdejuni faller, un moment de descans després de la mascletà i l'hora del menjar, passejos en els quals aïllar-se durant uns minuts de la festa sense eixir de la ciutat… molts són els moments en els quals el Jardí del Túria ens convida a visitar-ho també en Falles.

Però no solament aquest espai verd de València. I és que malgrat tractar-se d'un dels parcs més representatius de la ciutat, la resta de jardins de València també són una gran opció per a descansar, passejar i gaudir de bonics racons.