Últimes
notícies

Esteu aquí

Els 10 jardins de València més desconeguts

València és una ciutat de jardins. Al marge dels jardins més històrics de la ciutat, hi ha un gran nombre d'espais verds per descobrir per a una gran part de ciutadans i visitants.

Per això, en este post volem fer un recorregut per estos llocs amb encant en què la naturalesa és protagonista.

Descobrix els 10 jardins de València més desconeguts

Jardins d'Albalat dels Tarongers

Jardines de Albalat dels Tarongers

Este espai està ubicat entre els carrers Clariano i Albalat dels Tarongers molt pròxim a la Universitat Politècnica. Amb una superfície de 17.241m2, té instal·lacions per a jocs infantils, zona de patinatge, taules de ping-pong...

Jardín de Beniferri

Jardin Beniferri

Molt pròxim a l'antic poble que porta este mateix nom, entre els carrers de Beniferri i Camp del Túria, es troba el jardí de Beniferri. Estructurat amb un camí central amb camins transversals, té als seus costats praderies de gespa, arbres i arbustos en un nivell un tant elevat respecte a les voreres del camí central.

Jardí de Morvedre

Sobre una parcel·la rectangular entre els carrers Argenter Suárez, Sagunt, Bilbao i Filòleg Cure'l, en el barri valencià de Morvedre, trobem este espai verd de 4.709 metres quadrats des de l'any 2015.

Jardí del Camí de Moncada

Este jardí va ser construït sobre terrenys d'horta entre els nous blocs de vivendes del barri valencià de Torrefiel. En este sentit, en commemoració d'este passat agrícola, en el jardí del Camí de Moncada s'inclouen la construcció de l'Alqueria de Solache. L'espai té 13.250 metres quadrats i la seua inauguració final data de 2010.

Jardí del Xalet de Panach

Antiga residència estival de la família Gil Panach, este jardí de València va ser construït en el segle XIX. Compta amb una superfície de 6.066 metres quadrats, va ser obert al públic en 2003 i va experimentar una ampliació l'any 2010.

Jardí del Professor Antonio Llombart

Este jardí en honor al Professor Doctor Antonio Llombart Rodríguez per ser fundador de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) , està ubicat als voltants d'este edifici entre els carrers Professor Beltrán Báguena, Joaquin Ballester, Ricardo Micó i Gregorio Gea. Este espai verd de València compta amb 10.910 metres quadrats i l'última remodelació va ser l'any 2011.

Parc de Benicalap

Este parc és, després del Jardí del Túria i Vivers, l'espai verd més emblemàtic per la seua extensió de 80.000 metres quadrats, com per la seua història, ja que va ser inaugurat en 1983. Molt visitat, el parc de Benicalap està ubicat entre l'avinguda Burjassot i els carrers Francisco Habite't Greus i Luis Braile. Compta amb espais pluridisciplinaris amb protagonisme de la vegetació i diversos ambients diferenciats.

Parc de Marxalenes

En el barri de Marxalenes de València trobem este espai verd inaugurat en 2001 i amb una extensió de 80.000 metres quadrats. Este parc compta amb una arbreda molt variada amb diferents espècies com la palmera, l'olivera o el xop, entre altres.

Parc d'Orriols

Parc de 43.977 metres quadrats, este lloc va ser inaugurat en el 2000 i se situa en el barri valencià d'Orriols molt pròxim al 'Ciudad de València', estadi del Llevant UD. Compta amb quatre entrades per cada uns dels carrers amb què delimita.

Parc de l'Oest

Jardí amb 43.750 metres quadrats, el Parc de l'Oest de València està ubicat en els terrenys de l'antic quarter de l'Exèrcit de l'Aire. En commemoració a este fet, en este espai d'escampament valencià podem trobar un avió F-86.