Últimes
notícies

Esteu aquí

Cinc arbres autòctons de la Comunitat Valenciana

Actualment la Comunitat Valenciana està patint a poc a poc un període de desertització de moltes de les seues zones. A causa del canvi climàtic es preveu que en 100 anys els boscos mediterranis es reduïsquen i es convertisquen en matoll.

 

Malgrat això, en la Comunitat València encara es conserven molts arbres autòctons, que es concentren en diferents zones com Morella o Aiora.

 

Entre els arbres autòctons de la Comunitat Valenciana destaquem:

 
  • Pi blanc (Pinus halepnsis): És un dels arbres autòctons de la Comunitat Valenciana. Són pins que poden aconseguir els 30 metres d'altura i es caracteritzen per tindre unes branques més primes a les d'altres pins. És dels pins que millor suporten la sequera i les altes temperatures i per això és el més abundant de la Comunitat Valenciana. Son freqüents en les nostres costes mediterrànies i ocupen més de 200 mil hectàrees per tota la Comunitat.

 
  • Pi negral o pinassa (Pinus nigra): Aquest tipus d'arbre aconsegueix fins als 50 metres d'altura i amb branques en color marró o ataronjades. Aquesta espècie de pi és de les més longeves podent arribar a haver-hi pins mil·lenaris. Són molt comuns a les muntanyes del nord de València i interior de Castelló.

 
  • Carrasca (Quercus ilex): Aquest arbre predomina quasi en la totalitat del territori espanyol i en la Comunitat València té una presència d'unes 30 mil hectàrees. És un dels arbres autòctons de la Comunitat Valenciana i es caracteritza per la seua forma arredonida i les seues fulles en colors verds i grisos. Pot aconseguir els 30 metres d'altura i en podem trobar carrasca a l'interior de València, Castelló o la Serra de Mariola.

 
  • Quejigo (Quercus faginea): També anomenat roure valencià. És un dels arbres més autòctons del bosc de la Comunitat Valenciana i típic de les zones de clima mediterrani. Poden aconseguir fins als 15 metres d'altura i el seu fruit és la bellota. És comú trobar aquest tipus d'arbres en les zones més interiors i fredes de la província de Castelló.

 
  • Sabina o travina (Juniperus thurifera): Aquest arbre és originari de la zona occidental del mediterrani. Aconsegueix fins als 25 metres d'altura i la seua fulla és aspra. Aquest tipus d'arbre es pot trobar a la Comunitat Valenciana en zones del racó d'Ademús on existeixen exemplars mil·lenaris.