Últimes
notícies

Esteu aquí

Art a l'aire lliure en jardins i parcs de València

Amb el pas dels anys, les millores als parcs i el creixement cultural de la ciutat de València li ha donat un toc diferent, un aire fresc. De fet, molts i moltes turistes consideren a València com una ciutat convertida en un museu a l'aire lliure. L'art ha anat prenent protagonisme i anem per on anem podrem contemplar diferents obres, escultures i estàtues amb les seves respectives històries. Tot aquest tipus d'art es multiplica quan es barreja amb els jardins i els parcs de València, dotats també de tot aquest tipus d'estructures culturals.

 

València respira un aire nou, d'això no hi ha dubte. El millor exemple, com diem, és la mescla entre naturalesa, color verd i l'art a l'aire lliure. Runners, ciclistes, arbres, flors i art marquen el camí de la València més cultural dels últims anys. I la llista és més que gran i avui volem acostar-vos algunes de les estàtues que es poden gaudir caminant per la Capital del Turia..

 

1. Monument a Vicente Blasco Ibáñez

Caminant per la Plaça dels Porxets, per la zona antiga de la ciutat de València i proper al Mercat Central ens trobarem amb el monument a Vicente Blasco Ibáñez. Una de les millors coses que transmeten aquestes escultures és el record a persones importants a València. I és que Blasco Ibáñez és, sens dubte, l'escriptor local més reconegut. A més, la localització de l'escultura de Nassio Bayarri és ideal ja que els pares de l'escriptor eren comerciants.


 

2. Estàtua a Luis Vives

Seguint amb les estàtues i els monuments que podem veure caminant a la ciutat de València i que també recorden a personatges importants és l'estàtua a Luis Vives. Humanista, filòsof i pedagog espanyol nascut a la capital del Turia està sempre recordat al centre del pati de la Nau, a l'antiga Universitat de València, gràcies a l'obra de José Aixa.

 

 

3. Sant Vicent Màrtir

Restaurada en els anys 60 després de l'enderrocament del Portal de Sant Vicent, en la Gran Via Ramón y Cajal podem observar una de les estàtues més imponents de la ciutat de València. Concretament és la que recorda a Sant Vicent Màrtir, patró de la capital del Turia i diaca del bisbe de Saragossa Sant Valero i a més, màrtir al Segle IV. Feta en marbre, l'obra que recorda a Sant Vicent Màrtir té una posició en la qual apareix mirant cap a de les antigues muralles.

 

4. A la dona valenciana

No tot l'art que podem trobar-nos caminant per la ciutat de València té relació amb un personatge històric o local. Un dels exemples sobre aquest tipus d'art és el monument que recorda a la dona valenciana. En l'Avinguda Blasco Ibáñez s'alça aquesta escultura de bronze i pedra calcària formada per tres dones valencianes que representen a València, Alacant i Castelló, les tres províncies de la Comunitat Valenciana. A més, cadascuna d'elles va abillada amb els vestits regionals de cada província i amb el respectiu escut.